Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan? Het is een vraag die ontwerpers en architecten al jaren bezighoudt. Het antwoord is gelukkig eenvoudig. Het is afkomstig van het cement dat de bestrating vormt van veel van de steden in de wereld. Als je door een stad loopt, zul je merken dat er in een of andere vorm beton aanwezig is in ten minste één metro of op de meeste wegen die daar bestaan. Het cement dat de trottoirs en wegen in Parijs, Londen, New York en andere steden over de hele wereld vormt, bestaat voornamelijk uit cement dat Portland-cement wordt genoemd.

Er zijn een aantal verschillende soorten beton die kunnen worden gebruikt om de vloer te bouwen die wordt gebruikt in het metrosysteem, maar dit specifieke mengsel van Portland-cement is al geruime tijd het materiaal bij uitstek tegels gezond. De belangrijkste reden hiervoor is dat dit type cement eenvoudig te installeren is op het metrosysteem. Het is ook erg duurzaam, wat belangrijk is als je bedenkt dat de vloeren van het metrosysteem dag in dag uit worden gebruikt.

Waar komen metrotegels in de eerste plaats vandaan? Het beton dat wordt gemengd met cement en zand om de verschillende soorten trottoirs en wegen in Parijs, Londen, New York en andere steden over de hele wereld te vormen, is voornamelijk afkomstig van cementfabrieken in de omgeving van Parijs. Uit deze fabrieken komt de tegel die je op de metro's ziet.

Voor meer informatie zie: https://www.retrotegels.nl/