Vijf voordelen voor het inhuren van een makelaar om een huis te kopen

Makelaar

Vijf voordelen voor het inhuren van een makelaar om een huis te kopen

Een makelaar is een aanwinst voor elke koper of verkoper van een huis. Zij kennen de buurt goed en hebben contacten met andere makelaars in de buurt. Ze weten hoe ze een huis correct moeten prijzen. Bovendien helpen ze je om aanbiedingen te doen en met de verkoper te onderhandelen over de deal. Een makelaar kan u tijd, geld en frustratie besparen door namens u te onderhandelen Amsterdam stil. Hier zijn vijf voordelen van het inhuren van een makelaar:

FSBO-woningen (te koop door eigenaar) zijn vaak minder flexibel in prijs en zijn doorgaans minder bereid om te onderhandelen. Hoewel sommige kopers misschien denken dat FSBO's goedkoper zijn dan agenten, zijn er verschillende factoren die een FSBO-woning minder aantrekkelijk maken. Ten eerste zijn kopers vaak van mening dat FSBO's zich geen makelaar kunnen veroorloven en als gevolg daarvan aarzelen om over de prijs te onderhandelen. Ten tweede krijgen FSBO-verkopers vaak lagere aanbiedingen op hun eigendommen dan agenten.

De hoeveelheid geld die een koper ontvangt bij de verkoop van een huis, hangt af van de verkoopprijs, de commissies van de makelaar, de sluitingskosten en het bedrag van het hypotheeksaldo. Alvorens met een makelaar in zee te gaan, moet een verkoper een verkopersnetblad krijgen, dat de geschatte verkoopopbrengst schetst. De geldschieter zal ook een sluitingsverklaring afgeven om de verkoper op de hoogte te stellen van de uiteindelijke verkoopprijs. Hoewel de uiteindelijke verkoopprijs afhankelijk is van de regels van de geldschieter, kan de makelaar u helpen u erop voor te bereiden.

Meer informatie op: Hoekstraenvaneck.nl