auto tuning

NASCAR Racing en uw motor

Auto tuning is een ongebruikelijke gebeurtenis in NASCAR Racing, maar het is de moeite waard om op te merken dat het vaker voorkomt dan u misschien denkt. Sommige mensen theoretiseren waarom dit gebeurt; sommigen denken dat het een fout is van de raceofficials, en sommigen denken dat het een gevolg is van onjuiste afstemming. Maar hoe dan ook, het is niet leuk, en in dit artikel zal ik enkele van de gevaren beschrijven die gepaard gaan met auto chippen van auto’s. Of u nu nieuw bent in het auto tunen of dit al jaren doet, het is belangrijk om te weten wat u doet en om veilig te zijn. Er zijn tal van manieren om een NASCAR-race te verslaan, maar een van de gemakkelijkste is om je tegenstanders te auto chippen. Het probleem hiermee is dat de meeste mensen niet nadenken over de mogelijke gevaren van het afstemmen van hun auto, en er is veel kans op schade door het verkeerd afstemmen van uw auto.

Een van de grootste gevaren van chippen van auto’s is dat de chips een motor kunnen vernielen. Afhankelijk van het soort chip dat wordt gebruikt, kan dit ofwel leiden tot onmiddellijke uitval (explosieve motorstoring) of, in het geval van high-end high-performance auto’s, zelfs tot motorstoring met de dood tot gevolg. Als je overweegt om een chip te gebruiken bij eender welke vorm van racen, zorg dan dat je de juiste uitlijning krijgt en geen hoeken snijdt. Schil niet als het moet. Het is het niet waard.

Een ander groot gevaar van chippen van auto’s is dat soms een klein beetje stof dat in de motor verborgen zit ervoor kan zorgen dat de chip blijft plakken. De manier waarop NASCAR-races worden opgezet, is door elke auto een bepaald aantal ronden te laten rijden, en het raceteam plaatst een microchip in de chip van elke auto. Helaas kunnen soms kleine stukjes metaal (meestal aluminium) aan de microchip blijven plakken en ervoor zorgen dat de chip wordt geactiveerd.

Dus, wat kunt u doen om autochips te voorkomen? Er zijn een paar dingen die u kunt doen. Veel hoofdstukken gebruiken een motorafstemmingsgids of -kit om te proberen de chip sneller te laten werken, maar als je net als de meesten bent, vermijd je het extra geld voor een chip liever. Het beste wat u kunt doen, is een NASCAR-raceverzekering van hoge kwaliteit aanschaffen. Dit dekt uw investering in uw auto als er iets misgaat met uw voertuig terwijl u ermee racet.

Sommige chips zijn iets moeilijker te verwijderen dan andere. Er moet echter worden opgemerkt dat NASCAR, evenals alle professionele racesporten, tegenwoordig digitale besturingsapparatuur gebruiken in plaats van mechanische hulpmiddelen om slijtage aan hun racemotoren te verminderen. Helaas betekent dit dat chipers bij het verwijderen van deze zwarte dozen het risico lopen meer te verliezen dan alleen hun chipping-vermogen. Aangezien deze zwarte dozen diagnostische gegevens aan boord gebruiken om alle functies van de auto te bewaken en te besturen, kan de zwarte doos de auto volledig uitschakelen als er iets misgaat met de chip of de gegevens van de chipers naar verkeerde instellingen sturen. Erger nog, als de chip wordt verwijderd en weer tot leven wordt gewekt, kan hij mogelijk alles doen waarvoor de chip bedoeld was, maar dan alles opnieuw doen. Als dit gebeurt, heb je een motor die gewoon blijft tikken.

Gelukkig is er een heel eenvoudige manier om dit te voorkomen. Omdat de meeste NASCAR-raceauto’s gebruik maken van injectoren voor vaste brandstof, moet u ook een olie van hoge kwaliteit gebruiken die speciaal is gemaakt voor racen en chippen van auto’s. Omdat NASCAR een black-box-engine gebruikt om alle functies van de auto bij te houden, betekent dit ook dat het een black-box-diagnosepoort heeft. Deze diagnosepoort kan naast andere fouten ook chipproblemen detecteren en de motor automatisch uitschakelen en u vragen de defecte olie te vervangen. Nu kunt u uw hele dag zorgen maken over het chippen van de auto in plaats van u zorgen te maken of u uw motor wel of niet hebt ingediend!

https://www.chipperformance.nl/