Italiaanse pasta

Italiaanse pasta kan in elk recept worden gebruikt

Pasta is al eeuwenlang een favoriete delicatesse voor Italiaanse gezinnen.

Lang voordat bevroren delicatessen of voorverpakte etenswaren op de markt kwamen, maakten Italiaanse families verse, zelfgemaakte pastagerechten voor dagelijks gebruik. Sindsdien is de pastaschotel geëvolueerd tot een kleurrijke kunstvorm, met veel pastasontwerpen en -smaken die populair worden bij de westerlingen. Terwijl de traditionele Italiaanse maaltijden meestal uit spaghetti bestaan, zijn er andere soorten pasta die nu in de dagelijkse Italiaanse keuken voorkomen.

 

Als je je afvraagt wat voor soort pasta er in een Italiaans restaurant wordt geserveerd, serveren de meeste Italiaanse restaurants de meest voorkomende Italiaanse pasta gemaakt van harde tarwe. Een eenvoudige combinatie van eieren, water en bloem, spaghetti wordt over de hele wereld genoten en bijna elk land heeft zijn eigen versie. Wat Italiaanse pasta onderscheidt van alle andere soorten, is de fijngemalen durumtarwe, die een laag glutengehalte en een zeer laag vochtgehalte bevat, waardoor het ideaal is voor het maken van pasta’s.

 

Een ander populair Italiaans gerecht dat met pasta wordt gemaakt, is pompoentortellini. Pompoentortelli is eigenlijk een heerlijke en relatief goedkope vleessaus die is gemaakt van vlees zoals kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees of kip. Niet alle Italiaanse gerechten gebruiken echter deze specifieke saus. Meestal maken Italiaanse koks en chef-koks in plaats daarvan een pompoenpuree.

 

Een Italiaanse pasta die ook wel eens bij de maaltijden wordt gebruikt, is ravioli.

Ravioli is een ander Italiaans woord dat “kleine ravioli” betekent. De ravioli is in feite een kleine en uitgeholde Italiaanse pasta die gevuld kan worden met verschillende soorten beleg. Enkele van de vullingen kunnen zijn: worst, gehakt, kaas, champignons, room of melk.

 

Een derde populaire Italiaanse pasta is tagliatelle. Tagliatelle is een klein, uitgehold gebakje dat vaak wordt gevuld met verschillende vullingen en wordt geserveerd met tomatensaus. Tagliatelle is ontstaan in het begin van de 15e eeuw in Venetië, Italië. Vóór de uitvinding van de franchise pastamachine sneed en vormde de tagliatelle-maker het deeg met de hand met een mes en deed het vervolgens in een pan en verwarmde het voorzichtig tot het nauwelijks heet was om het gemakkelijk te laten rijzen.

 

Andere populaire Italiaanse gerechten gemaakt met pasta zijn tortellini en lasagna alla bolognese. Tortellini is een dun, knapperig deeg dat wordt uitgerold en bedekt met tomatensaus en vervolgens wordt gekookt in een lasagne. Lasagna alla bolognese is vergelijkbaar, behalve dat de vulling van het gerecht is gemaakt van lasagne-noedels.

Krijg meer informatie: Novus Ventus International