Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar – hoe pak ik dat aan?

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar – hoe pak ik dat aan?

Als u uw huis via een makelaar probeert te verkopen, heeft u een probleem. Veel makelaars weten gewoon niet hoe ze een huis goed moeten prijzen. Ze zijn vaak minder ervaren dan jij en geven er niet echt om dat je huis aantrekkelijk lijkt voor kopers, dus kunnen ze het markeren om winst te maken in plaats van echt een goede deal voor je op te halen.

Ik wil mijn huis verkopen via een makelaar

Om uw huis voor zoveel mogelijk op de vrije markt te verkopen, moet u bekend worden gemaakt dat u beschikbaar bent. Dit betekent niet dat u massa-e-mails moet sturen of iedereen koud moet bellen waarvan u denkt dat ze mogelijk ge├»nteresseerd zijn in het kopen van een huis. Makelaar Assen – Makelaardij Schierbeek. U kunt uw aanbiedingen doen aan mensen die u persoonlijk kent en ook het internet gebruiken om uw informatie aan meerdere advertentieservices te verstrekken. Dit geeft u een veel breder scala aan kopers om uit te kiezen dan wanneer u alleen maar uw huis aan de advertenties zou willen verkopen. Makelaars hebben vaak kopers in gedachten, dus dit is zeker een stap in de goede richting!

Het is belangrijk om te onthouden dat de meeste agenten worden betaald op basis van commissie, niet op commissie-inkomsten. Hetzelfde geldt voor particuliere verkopers van onroerend goed. Hoewel er misschien een koper is die met een geweldig bod komt, is het meestal de makelaar die wordt betaald. Als u uw huis voor zoveel mogelijk wilt verkopen, moet u zoveel mogelijk mensen laten weten dat u het wilt verkopen. En vergeet niet om over uw prijs te onderhandelen.

Voordat u op zoek gaat naar kopers, moet u nadenken over hoe graag u uw huis echt wilt hebben. Gebruik een taxateur om de marktwaarde te bepalen, maar zeg niet dat u minder wilt dan wat het waard is. Dit zal je alleen maar in de problemen brengen. Vertel het uw makelaar als u uw prijs wilt verlagen. Uw makelaar kan u hierbij helpen; ze houden u ook op de hoogte van de gangbare tarieven in uw buurt.

Zodra u de waarde van uw huis kent, zoekt u een makelaar bij wie u zich op uw gemak voelt. Wees niet bang om mensen te laten weten dat u bereid bent te verkopen. Vertel familie en vrienden. En houd altijd een lijst bij van de dingen die u in uw huis wilt hebben voor het geval u het aan een nieuwe eigenaar moet verkopen. Houd er echter rekening mee dat een makelaar mogelijk in opdracht moet werken, zodat u mogelijk niet de volledige waarde van uw huis krijgt, tenzij u hem of haar toestaat dit te doen.

Een laatste ding om te onthouden als u mijn huis wilt verkopen via een makelaar: wees volhardend. Huizen verkopen kost tijd. Als je denkt dat je geen echte kans hebt om je huis zelf te verkopen, zorg dan in ieder geval voor een open communicatielijn met je makelaar. Bedenk dat ook zij gewoon proberen om in hun levensonderhoud te voorzien. Hoe opener je bent, hoe beter de deal die je krijgt.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: Makelaardij Schierbeek