kraanwaterfilter

Hoe een keukenkraan waterfilter te vinden

Een waterfilter voor thuis kan helpen om chloor uit uw leidingwater te verwijderen en tot een gezondere levensstijl te leiden. Er zijn verschillende soorten filters. De meeste bieden dezelfde voordelen, zoals het verwijderen van onzuiverheden, bescherming tegen parasieten, het elimineren van roest en het verbeteren van smaak en geur. Het waterfilter dat u kiest, hangt af van uw specifieke behoeften. Ze zijn er in een breed scala aan stijlen en zijn geprijsd voor elk budget. Degene die het gemakkelijkst en handigst te installeren blijkt, is degene die rechtstreeks op het sanitair wordt gemonteerd, meestal door een muur of aanrecht, en filtert terwijl het water wordt afgevoerd.

Een van de meest populaire en eenvoudig te installeren apparaten voor een waterfilter voor thuis is een kraanmontage onder de gootsteen. Bevestigingen zijn verkrijgbaar in configuraties met zowel enkele als dubbele filtratie.

In een enkele configuratie wordt het filter onder de gootsteen geïnstalleerd en filtert de unit water uit de kranen die in de gootsteen lopen. Terwijl water door het filter wordt gefilterd, verlaat het de kranen maar wordt het vervolgens door een koolstoffilter geleid, wat ervoor zorgt dat het water veilig is om te drinken. Het koolstoffilter verwijdert ook alle bezinksel en vuil uit het water dat kan worden weggespoeld met water en zeep. In een configuratie met dubbele filtratie is een filter op beide kranen geïnstalleerd, zodat al het water gelijkmatig wordt gefilterd en u elke keer schoon, fris smakend water krijgt.

Hoewel de meeste filtersystemen voor kraanwater een smaakproef bieden wanneer u uw voorraad in flessen voor het eerst ontvangt, zult u merken dat er enkele smaakverschillen zijn tussen merken en soorten filtersystemen. Dit kan te wijten zijn aan variaties in de hoeveelheid koper die in de verschillende soorten wordt gebruikt. Als u een klein smaakverschil opmerkt wanneer u water rechtstreeks uit uw kranen drinkt, heeft u mogelijk een hoog kopergehalte. De eenvoudigste en goedkoopste manier om de aanwezigheid van koper in uw voorraad te testen, is door een wateranalysator voor thuis te kopen. Het is ontworpen om een goede indicatie te geven van het aanwezige kopergehalte, zodat u een filter kunt kopen dat geschikt is voor uw behoeften. Er zijn ook thuistestkits beschikbaar om de pH, het koolstofgehalte en het sedimentgehalte van uw drinkwater te controleren.

Veel waterfilters voor kranen verwijderen bepaalde verontreinigingen die op visuele schaal verschijnen. Koolstof- en keramische filters doen dit heel goed, evenals patroonfilters. Een filter vermeldt doorgaans op het etiket hoeveel verontreinigingen het zal verwijderen, dus lees die informatie zorgvuldig. Als je de hoogst mogelijke verwijdering wilt, wil je een koolstoffilter met een medium met kleinere poriën. Hierdoor kunnen de grotere, schadelijke verontreinigingen zoals herbiciden, pesticiden en chloor passeren, maar wordt de algehele grootte van deeltjes die anders zouden passeren kleiner.

Sommige fabrikanten bieden waterfilters aan die gecertificeerd zijn om THM’s of trihalomethanen te verwijderen. Hoewel deze chemicaliën verband houden met een verhoogd risico op kanker, wordt aangenomen dat ze ook het levenslange risico van een persoon op chronische gezondheidsproblemen verhogen. Bedrijven als PUR en Ever-Pure bieden gecertificeerde filters voor deze chemicaliën. Vraag uw provider of ze gecertificeerd zijn en lees hun claims zorgvuldig.

Als u de best mogelijke bescherming wilt, moet u sterk overwegen om te investeren in waterfilters voor keukenkraan. Ze zijn vaak de meest kosteneffectieve oplossing, omdat ze een meerfasig filtratieproces kunnen bieden dat voor bijna alle toepassingen geschikt is. Ze bieden het grootste voordeel wanneer ze worden gecombineerd met een omgekeerde osmose-eenheid. Omgekeerde osmose vereist de aanschaf van een duur systeem voor omgekeerde osmose, en het gebruik ervan maakt de waterfiltratiesystemen van de keukenkraan ondoelmatig. In combinatie met een keukenkraanfilter bieden ze echter de beste bescherming tegen THM’s.

Klik hier voor meer informatie: https://vrijnatuurlijk.nl/