5 tips voor het maken van animatiefilms

animatie film

5 tips voor het maken van animatiefilms

Animatiefilms zijn een van de grootste trekpleisters van Disney, Pixar en andere animatiefilmstudio's. Animatie is een techniek waarbij unieke, levende figuren worden afgebeeld of geanimeerd om eruit te zien als bewegende beelden. In klassieke animatie worden personages geschilderd of getekend op zeer gedetailleerde celluloidvellen en op een speciaal ontworpen scherm geplaatst, meestal bevestigd aan een studiogeluidsbeeld. Tegenwoordig worden alle animaties digitaal gemaakt met behulp van computergegenereerde beelden (CGI).

Er zijn een aantal verschillende soorten animatie. De meest populaire zijn: Home Movies, Animation Features, TV Cartoons, Fantasy, Comedy en War View Glue. Als het gaat om de productie van animatiefilms, zijn de beste animatiefilms die met een sterke verhaallijn met een ensemblecast en meeslepende personages. Het is van groot belang dat er ruim van tevoren een storyboard of bewerking voor de film wordt ontwikkeld en dat producenten en financiers hiermee een compleet beeld krijgen van de verhaallijn van de film. De meeste animatiefilmproducenten werken met freelance animatiekunstenaars, en velen hebben geen duidelijk idee van de richting die ze op willen voordat de film wordt geproduceerd.

Sommige animaties zijn succesvoller dan andere. Sommige animatiefilms, zoals Toy Story, Cars en The Nightmare Before Christmas, zijn kassucces geworden, terwijl flops zoals Toy Story 3 het publiek hebben overrompeld. Een reden hiervoor is dat het originele script slecht geschreven en afgeleverd was; het bevatte twee verschillende gezichtspunten en werd geregisseerd door iemand die nog nooit eerder een speelfilm had geregisseerd. Er zijn echter ook een aantal animatiefilms die wereldwijd succesvol zijn geweest, waaronder Beauty and the Beast, Finding Nemo, Wreck-It Ralph en Shrek.

Klik hier voor meer informatie: View Glue